Dit jaar organiseert Finca Cortesín voor het eerst in de geschiedenis de grootste teamcompetitie van de beste professionele golfers, de Soheim Cup, waarin de meest getalenteerde spelers uit Europa en de Verenigde Staten zullen strijden.

 

De Solheim Cup 2023 vertegenwoordigt een unieke kans om zijn positie als veilige toeristische bestemming te versterken, naast het versterken van zijn inzet voor de vrouwensport in een duurzaam evenement met internationale impact dat elke twee jaar wordt gehouden. Het competitieformat omvat enkelspelwedstrijden, koppelwedstrijden en teamwedstrijden, en het doel is om punten te verzamelen om de beker te winnen in een spannende strijd tussen Europa en de Verenigde Staten.

 

Finca Cortesín is de eerste locatie in Spanje waar de Solheim Cup momenteel plaatsvindt. Dit wereldberoemde resort heeft al drie edities van het Volvo World Match Play Championship van de European Tour georganiseerd en is bij verschillende gelegenheden genoemd als een van de vijf beste Spaanse golfbanen in gespecialiseerde media zoals Golf World en Golf Digest.

Het heeft 18 holes waar Europese en Amerikaanse teams strijden om de Soheim Cup in 2023.

 

Het evenement begon op 18 september 2023 en eindigt aanstaande zondag 24 september 2023, waar het winnende team van de Soheim Cup van dit jaar bekend wordt gemaakt.

· Op de eerste dag en de tweede dag werden er in de ochtend 4 foursomes gespeeld (van 08.10 uur tot 08.46 uur vindt er een vertrek plaats) en in de middag 4 fourballs (tussen 13.40 uur en 14.25 uur). .

· Op vrijdag en zaterdag gaan de deuren van Finca Cortesín ’s ochtends om 6.00 uur open en op zondag om 8.30 uur. Op deze laatste dag worden er 12 beslissende singles gespeeld.

 

Mis dit geweldige evenement aan de Costa del Sol dit weekend niet!