100% boliglån: Det beste alternativet for å kjøpe et hus uten sparing

Tenker du på å kjøpe et hus på Costa Blanca eller Costa del Sol? I så fall anbefaler vi at du tar en titt på denne typen boliglån fordi det kan interessere deg mye.

En av de viktigste faktorene når du skal kjøpe bolig er å ha god finansiering. Det store flertallet av tiden vil bankene tilby boliglån som dekker opptil 80 % av verdien på lånet, og krever at du har sparepenger for å betale de resterende 20 %, i tillegg til kostnadene som følger av salget.

Men det ikke alle vet er at det er mulig å få 100% boliglånsdekning.

Disse typer boliglån er ikke veldig vanlige og ikke alle finansinstitusjoner tilbyr dem. Men her skal vi forklare hva de er og hvilke krav som stilles for å søke om det.

 

Hvordan få et 100% finansieringslån

Det er tre alternativer for å få denne typen boliglån:

Lei en boliglånsmegler

En eiendomsmegler er en profesjonell som er dedikert til å være mellommann som er ansvarlig for å forvalte boliglånet slik at vilkårene er de gunstigste for deg. Selv om det er en kostnad ved å bruke denne tjenesten, vil det å ansette en god boliglånsmegler vanligvis spare deg for penger og problemer.

Kjøp boliger fra banken

Det här är det enklaste sättet att bevilja 100 % inteckning. Finansiella institutioner är mer villiga att finansiera hela köpet när det kommer till dessa typer av bostäder, detta beror på att banker är mycket intresserade av att sälja de bostäder de äger eftersom de flesta av dem kommer från återtaganden.

Ha en «utmärkt» profil

Ett av de grundläggande kraven är att ha ett jobb, under en tid, med inkomst

bra, att inte ha krediter i väntan på betalning eller inneha ett visst arv.

 

Det goda och dåliga med 100% bolån

Till en början ser dessa typer av bolån väldigt attraktiva ut, men man måste komma ihåg att de också har vissa nackdelar. Det bästa är att de erbjuder dig möjligheten att köpa en bostad utan att ha någon form av sparande. Tvärtom kommer skuldsättningen också att bli högre eftersom du måste ta på dig vissa utgifter såsom högre ränta eller i fallet med att anlita en Mäklare, betala deras arvoden.

För närvarande erbjuder väldigt få finansinstitut öppet denna typ av finansiering. En annan sak att ta hänsyn till att du måste erbjuda någon typ av garanti, även om det finns banker som inte kräver en garanti för att vara berättigade till 100% bolån så länge du har en väldigt solvent profil så kanske de är villiga att förhandla.

Nu vet du att den här typen av bolån finns och du funderar allvarligt på att köpa ett hus i området Torrevieja, Orihuela Costa, Estepona, Marbella, Manilva, etc. På Elisa Properties erbjuder vi ett brett utbud av bostäder efter din smak.

Tveka inte att kontakta oss för mer information!