I motsetning til i de fleste land i Europa, i Spania, er Hellig uke en av de viktigste og mest lidenskapelige høytider i Spanien.

Den er preget av det store antallet demonstrasjoner som foregår i gatene. Hver prosessjon er organisert av et brorskap eller brorskapet, som representerer et bilde av Kristus eller Jomfruen. Cofradene er kledd i tunikaer med kapper og bærer bildet på skuldrene, mens de går gjennom byens gater i musikkens tempo. Denne feiringen har sin opprinnelse i middelalderen, og ble konsolidert med tiden i forskjellige regioner i Spania, til å bli en av de viktigste festivalene i landet.

Den hellige uke feires hvert år og starter med Rammesøndag og slutter med Herrens oppstandelse og begynner påske. I løpet av den neste uken blir spanske byer og landsbyer fylt med prosesjoner, musikk, kunst og tradisjon, og det er en veldig spesiell tid for spanjolene, som forbereder seg på å feire Jesu Kristi oppstandelse.

Det er en religiøs feiring som feirer Jesu Kristi lidelse, død og oppstandelse. Denne feiringen har sin opprinnelse i middelalderen, og ble konsolidert med tiden i forskjellige regioner i Spania, til å bli en av de viktigste festivalene i landet.

Den hellige uke i Spania er spesielt kjent for processjonene som finner sted i Andalusia, i byer som Sevilla, Málaga og Granada. Disse prosessjonene er svært spektakulære og tiltrekker seg tusenvis av turister fra hele verden.

Costa Blanca og Costa del Sol står ikke bak denne store festivalen. Hvert år arrangeres det mange parader i løpet av helgen. Her er programmet for Torrevieja og Estepona i helgen:

  •  Torrevieja:

– Søndag av Rammer 02 April er det 2 prosessjoner, en på 10:30 og 21:00 som begynner på Plaza de Oriente.

– Mandag 3. april kl. 21.30 prosessjonen som begynner i Plaza de la Constitución

– Tirsdag 4. april kl. 21.30 begynner prosessen i Plaza de la Constitución

– Onsdag Hellig 05 April kl 22:00 prosessen begynner i Plaza de la Constitución

– Torsdag Hellig 06 April kl. 22:30 prosessen begynner i Plaza de la Constitución

– Fredag 7. april kl. 19.30 begynner prosessen i La Plaza de la Constitución.

– Søndag av Oppstandelsen 09 April kl. 08:00 prosessen begynner i Plaza de la Constitución

  • Estepona:

– Rammen søndag 02 April kl 17:00 Triumf inngang til Jerusalem som begynner i Kirken Vår Frue av Karmen.

– Onsdag Hellig 05 April kl. 20:30 Captivo og Virgen de la Salud begynner i La Casa de la Hermandad i Jesús Cautivo gate.

– Hellig torsdag 06 april kl. 20:30 Kristus av Kjærlighet og Viren av håp begynner i Kirken Vår Frue av Karmen.

– Den hellige fredag 07 April kl 19:30 den kongelige og gamle brorskap av den hellige Kristus av korset begynner i kirken Santa Maria de los Remedios.

– Oppstandelsens søndag 9. april kl. 11:00 i kirken i Carmen

For mer informasjon kan du gå til våre sosiale nettverk hvor vi hver dag vil varsle med mer detalj om hver festivitet i den kommende Hellige uke.