Till skillnad från i de flesta länder i Europa, i Spanien, är den heliga veckan en av de viktigaste och mest passionerade helgdagarna i Spanien.

Det kännetecknas av det stora antalet processioner som hålls på gatorna. Varje procession är organiserad av ett brödraskap eller broderskap, som representerar en bild av Kristus eller Jungfrun. Cofraderna klär sig i tunika med lockar och bär bilden på axlarna, medan de går genom stadens gator i musikens rytm. Denna högtid har sitt ursprung i medeltiden, och konsoliderades med tiden i olika regioner i Spanien, tills den blev en av de viktigaste högtiderna i landet.

Den heliga veckan firas varje år och inleds med Ramos söndag och slutar med Herrens uppståndelse och inleder påsken. Under nästa vecka fylls spanska städer och byar med processioner, musik, konst och tradition, och det är en mycket speciell tid för spanjorerna, som förbereder sig för att fira Jesu Kristi uppståndelse.

Det är en religiös högtid som firar Jesu Kristi lidande, död och uppståndelse. Denna högtid har sitt ursprung i medeltiden, och konsoliderades med tiden i olika regioner i Spanien, tills den blev en av de viktigaste högtiderna i landet.

Den heliga veckan i Spanien är särskilt känd för processioner som äger rum i Andalusien, i städer som Sevilla, Málaga och Granada. Dessa processioner är mycket spektakulära och lockar tusentals turister från hela världen.

Costa Blanca och Costa del Sol står inte bakom denna stora festival. Varje år arrangerar de många parader under Heliga veckan. Nedan följer programmen för Torrevieja och Estepona under kommande helg:

  • Torrevieja:

– Ramos söndag 02 april finns 2 processioner, en vid 10:30 och 21:00 som börjar på Plaza de Oriente.

– Lördag 3 april kl 21:30 processionen som börjar på Plaza de la Constitución

– På tisdag den 4 april kl. 21.30 börjar processionen på Konstitutionens torg.

– Onsdag 5 april kl 22:00 processionen börjar på Plaza de la Constitución

– Lördag den 6 april kl. 22.30 börjar processionen på Konstitutionens torg.

– Fredag den 7 april kl. 19.30 börjar processionen på Konstitutionens torg

– Söndag på Uppståndelsen 09 April klockan 08:00 processionen börjar i Plaza de la Constitución

  • Estepona:

– Ramos söndag 2 april klockan 17:00 triumferande entré i Jerusalem som börjar i kyrkan Vår Fru av Carmen.

– Måndag den 5 april kl. 20:30 börjar den heliga och jungfruliga hälsan i Huset av broderskapet på gatan Jesús Cautivo.

– Lördag 6 april kl. 20.30 Kristus av kärlek och Viren av hopp börjar i kyrkan Vår Fru av Carmen.

– Söndag 7 april kl 19:30 den Kungliga och Gamla broderskapet av den heliga Kristus av korset börjar i kyrkan Santa Maria de los Remedios.

– Uppståndelsens söndag 09 april kl 11:00 i kyrkan i Carmen

För mer information kan du gå till våra sociala nätverk där vi varje dag kommer att meddela mer detaljerad information om varje helgdag nästa helg.