I fjor har salget av luksuseiendommer, de som er verdsatt til mer enn 2 millioner euro, i Spania økt med 55 % sammenlignet med fjoråret, med mer enn 5500 transaksjoner så langt i år. Siden i fjor har verdien av denne typen eiendom økt med 13 %, noe som sikkert vil øke på grunn av stor etterspørsel.

 

For denne typen eiendom er det vanligvis to typer profiler:

Den internasjonale kjøperen

De har en tendens til å være utøvende kjøpere over 40 år, med høy kjøpekraft og en preferanse for eksklusive og sofistikerte eiendommer, hvorav de fleste er britiske, tyske og franske.

Investoren

Igjen er de utenlandske investorkunder som ser på luksusboliger som en trygg og lønnsom langsiktig investering. Siden denne typen boliger fortsetter å oppleve en styrking over gjennomsnittet av eiendomsmarkedet.

Begge typer profiler av luksusboligkjøpere prioriterer boliger med store tomter, langt fra sentrum og med overvåking som inngjerdet.

 

Costa del Sol, som et yndet sted for kjøpere av luksusboliger

Costa del Sol er en av de mest ettertraktede stedene for denne typen kjøpere siden du i dette området kan finne vakre og paradisiske strender og jomfruelige viker som strekker seg over 150 km, flere prestisjefylte golfbaner som er inngjerdet og luksuriøse samfunn. Det er også området i Spania som har mer enn 325 soldager i året, derav navnet.

De blir fulgt av Balearene, Madrid og Barcelona, ​​som står for 69 % av luksushusene i Spania de siste årene.

 

Finn den perfekte luksusvillaen som oppfyller dine behov og ønsker på Costa del Sol.