Nyligen kom en ny visumlag som definitivt skulle kunna återuppliva Storbritannien och andra marknader, som marknaderna i USA och Kanada, eftersom detta är något som många kunder har väntat på.

Och varför kan detta vara möjligt?

Den 22 december förra året trädde Nomad Visa i kraft, som tillåter icke-europeiska medborgare att arbeta på distans från Spanien.

Låt mig ge dig två olika exempel som jag är säker på kan spegla din situation:

  1. Brittiska familjer med god inkomst, men som nu har svårt att betala sina energiräkningar och veckoinköp på grund av massiva prisökningar i Storbritannien, har dock alltid drömt om att njuta av det spanska livet genom att köpa en fastighet här.

Nomadvisumet kommer att gynna dem eftersom de kan fortsätta att arbeta på distans för sitt brittiska företag eller som frilansare i Spanien, få sin inkomst i brittiska pund och utan ytterligare 90/180 dagars restriktioner.

Vi tror att detta definitivt kan hjälpa dig att fatta beslutet att äntligen köpa ditt drömhus.

  1. Britter, kanadensare, amerikaner med mycket höga inkomster som betalar mycket skatt i sina hemländer.

**Nomadvisum** kommer att ge dig fantastiska skattefördelar eftersom du under 5 år kommer att betala en fast skattesats på 24 % för arbetsinkomster upp till 600 000 €.

Och det finns mycket mer att prata om.

For å lære mer om dette VISA og andre som kan hjelpe deg med å avslutte salget ditt, delta på vårt **webinar 10. februar kl. 10:00,** meld deg på her. eller kontakt oss.

Salg av boliger i Spania når rekordpriser blant utenlandske kjøpere

Salgsnivået før pandemien har tatt seg opp takket være virkningen av utlendinger og deres sterke tilbakevending til boligmarkedet.

I følge notaries generelle råd ble det i andre halvdel av 2021 utført 63 934 eiendomstransaksjoner av utlendinger, 41,9 % flere enn i andre halvdel av året før. 18,6 % av det totale salget i Spania ble utført av utlendinger, og i månedene juli og desember ble mer enn halvparten av transaksjonene formalisert av bosatte utlendinger.

Økningen i eiendomsaktivitet har blitt sett i alle autonome regioner, blant annet Balearene (81,5%), Kanariøyene (57,1%), Andalusia (55%), Cantabria (50,5%) og Valencia (Valencian) 44,9%. ).

En av de mest interessante dataene levert av statistikken til General Council of Notaries er gjennomsnittsprisen betalt av utlendinger, både bosatt og utenlandsk, når de kjøper boliger i Spania, med et gjennomsnitt på € 2 016/m2 i andre halvdel av året . 2021, 14,3 % flere enn året før.

Dette representerer den høyeste prisen fra andre halvår 2008 (2,125 euro/m2).

Hvis vi utelukkende ser på tilfellet med ikke-bosatte utlendinger, har gjennomsnittsprisen nådd rekordnivåer, 2.481 €/m2, noe som fornyer rekorden som allerede var slått i første halvår (2.452 €/m2).

Når det gjelder bosatte utlendinger, får vi de høyeste dataene siden første halvdel av 2011, med en gjennomsnittspris på €1 567/m2.

Disse dataene viser oss tydelig hvordan begge gjennomsnittene er over gjennomsnittsprisen betalt av nasjonale kjøpere, som står på €1 503/m2 i andre halvdel av fjoråret.