Når man vurderer kjøp av bolig, dukker det ofte opp spørsmålet om det er bedre å kjøpe nytt eller brukt. Denne avgjørelsen er avgjørende, og i denne artikkelen vil vi gi deg en detaljert oversikt over fordelene og ulempene ved å velge et nytt eller brukt hjem.

Valget mellom ny og brukt bolig har ikke et eneste svar. Begge alternativene har sine egne fordeler og utfordringer. Nybygde hjem har en tendens til å være mer energieffektive, selv om de har en tendens til å være litt høyere priset. Derimot ligger brukte boliger ofte på sentrale steder, men kan kreve forbedringer. Ditt endelige valg vil avhenge av dine preferanser og behov som kjøper.

Fordeler med nye byggeboliger

Noen av fordelene med å kjøpe nye byggeboliger inkluderer effektiv distribusjon, god belysning, store vinduer, store terrasser og balkonger, og større integrering av hjemmeautomatisering sammenlignet med brukte boliger, samt vanligvis å ha fellesarealer som svømmebasseng. hager, lekeplasser og åpne områder. En annen fordel med å kjøpe nye boliger utenfor plan lar deg tilpasse finish og distribusjon, og tilbyr fleksibilitet i å tilpasse eiendommen til kjøperens preferanser. Tvert imot er ulempen at du må vente til den er bygget med å flytte inn. Andre ting å huske på er:

  • Energieffektivitet: Nybygde hjem har en tendens til å være dyrere, men er svært energieffektive. Dette resulterer i lavere energiforbruk og dermed besparelser på strømregningene dine. Den tekniske bygningsloven (CTE), som forener konstruksjons- og effektivitetsforskrifter, slår fast at alle nye bygg skal garantere «rasjonell bruk av energi». Dette dokumentet krever at boliger har termisk isolasjon for å kontrollere temperaturen, lavt forbruksbelysning og at deler av energiforbruket kommer fra fornybare kilder (produsert i samme bygning eller utenfor). Dette effektivitetsnivået er registrert på energimerkemerket, et obligatorisk element for ethvert hjem som selges eller leies ut.

 

  • Lavere utgifter: Siden det er en nybygget bolig, vil kjøperen slippe å foreta større oppussing, verken inne i eiendommen eller i bygget, så muligheten for å måtte godkjenne fellesbetalinger er mye lavere enn i en annenhånds. «I løpet av de første 10 årene vil det meste av fellesutgiftene være ordinære: heis, fellesstrøm og vann, renhold og administrator.»

 

  • Kvalitetsgarantier: Nybyggede boliger har kvalitetsgarantier støttet av Byggeplanloven (LOE), dette sikrer at hver ny eiendom har ett års dekning for skader eller mangler i ferdighetene av arbeidet. , tre for mangler som angår beboeligheten til beboere og 10 for svikt i byggets struktur.

 

  • Skatt: Avgifter er en annen faktor å ta hensyn til når det gjelder en nybygg bolig, kjøper må betale merverdiavgift (mva), som er 10 % av endelig salgssum. I tillegg må du møte skatten på dokumenterte rettshandlinger (AJD), som varierer avhengig av det autonome samfunnet.

Fordeler med brukte boliger

Bruktbolig har vanligvis en rimeligere pris, men krever vanligvis oppussing. Brukte boliger krever ofte rehabilitering eller oppussing i mange tilfeller. Videre tvinger oppdatering av regelverk, for eksempel i brannsikringsanlegg, eiere til å foreta endringer i bygget. Andre ting å huske på er:

  • Sentral beliggenhet: Mange brukte boliger ligger i mer sentrale og etablerte områder, noe som kan være praktisk for de som verdsetter tilgjengelighet.

 

  • Renoveringer: Alder og bevaringstilstand av boligen vil avgjøre omfanget av renoveringen. Det er viktig å sjekke tilstanden før du kjøper eiendommen. Det er også interessant å inspisere boligen til forskjellige tider av døgnet for å sjekke om den har nok naturlig lys eller om det er mye støy. Denne gjennomgangen skal også foretas på fasade og i fellesarealer som heis.

 

  • Skatter: Skatter er en annen faktor å ta hensyn til når det gjelder brukte boliger, kjøper må betale eiendomsoverdragelsesavgiften (ITP), hvor mye avhenger av prosenten som legges på kjøpesummen som fremkommer. skjøtene og det selvstyrte samfunnet der boligen ligger, eller referanseverdien for kjøps- og salgsformål som er angitt i matrikkelen dersom denne er høyere enn salgssummen.

 

Bankenheter vurderer vurderingen og profilen til søkeren, og skiller ikke mellom nye og brukte boliger ved innvilgelse av boliglån. Ditt valg vil være basert på preferanser, personlige forhold og budsjett. Begge typer boliger har fordeler, det endelige valget vil avhenge av hva som passer deg best.

Hvis du er interessert i å kjøpe nytt eller brukt bygg, enten det er nytt eller brukt, ikke nøl med å ta en titt på vår liste over boliger. I tillegg kan du kontakte oss, og hvis du gir oss beskjed om dine behov, vil vi tilby deg de tilgjengelige alternativene som passer dine behov.