Å kjøpe et hus krever omtanke, økonomiske investeringer, byråkrati og tålmodighet, så det er en transcendental avgjørelse i en persons liv. Vi hjelper deg å ta de beste avgjørelsene og finne drømmehjemmet, enten det er brukt eller nytt. Før du kjøper bolig i Spania, er det viktig å kjenne din situasjon og ta med i betraktningen at prosessen kan vare fra noen måneder til flere år, spesielt ved kjøp av nye off-plan boliger.

Eiendomsmarkedet i Spania viser tegn til bedring drevet av den økonomiske forbedringen og økningen i sysselsettingen. Rapporten avslører en årlig vekst på 6,6 % i boligprisene, noe som plasserer gjennomsnittsprisen per kvadratmeter på € 1 328 over hele landet. Det er ikke lett å ta beslutninger ved boligkjøp, men suksessen til operasjonen vil blant annet avhenge av riktig overvåking av prisindekser, juridiske prosedyrer og finansieringsforhold.

 

Nytt eller brukt arbeid, hva er bedre?

Som boligkjøper er det viktig å vurdere både tilbudet som er tilgjengelig på eiendomsportaler og råd fra fagfolk på området. I tillegg krever det å velge riktig sted omfattende undersøkelser og samtaler med naboer for å finne ut om boligen oppfyller dine forventninger.

Prisen på brukte boliger har opplevd en økning på 2,7 % i andre kvartal 2018, ifølge Idealista, og plasserer gjennomsnittsprisen per kvadratmeter på €1.664. Denne økningen varierer imidlertid i hvert autonomt samfunn, med Madrid som den dyreste regionen (€2 868/m2), etterfulgt av Balearene, Euskadi og Catalonia. Selv om kjøp av brukte boliger innebærer mindre skatt, slik som eiendomsoverføringsskatten (ITP), som varierer mellom 6 % og 10 %, er det også nødvendig å vurdere mulige initialinvesteringer i reformer. På den annen side er nye boliger klare til å bo i og krever mindre ombygging, men står overfor høyere skatter, som for eksempel den dokumenterte juridiske skatten (IAJD) og moms, som varierer mellom 4 % og 21 % avhengig av eiendomstype. eiendom.

 

Hvordan forhandler du prisen?

Ved boligkjøp er prisforhandling essensielt og det er mulig å få opptil 10 % rabatt på startprisen. Å ha hjelp av en eiendomsmegler forenkler administrative prosedyrer og forbedrer mulighetene for å forhandle om prisen med eieren.

Det anbefales å be om takst, sammenligne priser i området og innhente et enkelt notat fra Tinglysningen for å finne ut av boligens forhold, som pant, beslag eller garantier, før du anskaffer den.

 

Bankprosedyrer: fast eller variabelt boliglån

Ved boligkjøp er finansiering gjennom banklån vanlig, men det er viktig å ta hensyn til vilkårene for boliglånet, som hvilken type indeks det refereres til og mulige kansellerings- eller amortiseringsprovisjoner. Valget mellom et fast eller variabelt boliglån er også avgjørende og avhenger av hvor Euribor, interbankrenten som brukes for kortsiktige lån, befinner seg.

Beslutningen er basert på mengden penger tilgjengelig, returperioden og prognosen for utviklingen av Euribor på lang sikt. Under normale forhold har fastrenteboliglån høyere rente enn variable, men i dag er det enheter som tilbyr fastrentelån som er mer attraktive enn variable.

 

Innskuddskontrakten (avtale mellom begge parter)

Etter å ha fullført de foregående trinnene, formaliseres boligkjøpet gjennom en seriøs pengekontrakt, en privat avtale som forplikter eier og kjøper til å gjennomføre transaksjonen. Som kjøper må du foreta et reservasjonsdepositum som vanligvis er mellom 5 % og 10 % av totalprisen på huset. Kontrakten skal inneholde detaljer som salgets størrelse, betalingsmåten, fordelingen av utgiftene, fristene for offentlig skjøte og formalisering av kontrakten, blant annet.

Det er tre typer alvorlige pengekontrakter: bekreftende, strafferettslige og strafferettslige, som hver etablerer forskjellige betingelser basert på avtale mellom partene; Imidlertid er kontrakten om fengselsstraff støttet av artikkel 1454 i Civil Code den vanligste, som tillater begge parter fritt å si opp kontrakten med den eneste forpliktelsen til å returnere beløpet som er spesifisert i kontrakten om alvorlige penger.

 

Ekstra utgifter å dekke

Eksperter anbefaler å ha en besparelse på 13 % av verdien av huset før du kjøper bolig. Denne økonomiske puten vil dekke notarius utgifter, skatter, registrering, taksering og forskuddsbetaling av salgskontrakten.

  • Notarius avgifter for offentlig skjøte på en bolig varierer mellom € 600 og € 875, avhengig av verdien av eiendommen.
  • Eiendomsregisteret innebærer et utlegg på mellom €400 og €650, avhengig av prisen på eiendommen, for å registrere skjøtene undertegnet for notarius publicus.Å ansette et byrå er en tilleggstjeneste for å utføre prosedyrer som skatteoppgjør ved åpning av et boliglån, med en gjennomsnittlig kostnad på rundt €300, selv om den kan dekkes av finansinstitusjonen.
  • Ved kjøp og salg av boliger må tilknyttede avgifter vurderes, slik som eiendomsoverdragelsesskatt (ITP) for brukte boliger, og moms og dokumentert rettssaksavgift (IAJD) for nye boliger.
  • Når du søker om et boliglån, må du investere mellom €250 og €600 i takseringen av eiendommen, utført av en takstmann (vanligvis levert av banken), slik at enheten kan bestemme finansieringsprosenten, vanligvis opptil 80 % av kjøpesum eller takst.

Levering av nøkler

Dagen for overlevering av nøklene markerer avslutningen av kjøpet av huset, med tilstedeværelse av notarius, ledere og eier. Signeringen av de siste dokumentene, inkludert skjøtene og pantelånet, utføres med entusiasme og følelser, og åpner endelig dørene til det nye hjemmet. Gjennom hele prosessen er det viktig å følge retningslinjene og motta passende faglige råd for å oppnå ønsket hjem, bygge et ekte hjem hvor vi vil tilbringe mange timer av livet vårt.

Ikke la muligheten gå fra deg. Klikk på lenken og oppdag en verden av eiendommer som bare venter på å bli utforsket. Ditt neste kapittel starter her!